Zber a vývoz biologicky rozložiteľného odpadu

Zber a vývoz
biologicky
rozložiteľného
odpadu

Zmluva do 24 hodín

Ponúkame služby pre:

Zber a likvidácia
kuchynského odpadu

evidenciu riesime za vas

Evidenciu odpadov
vyriešime za Vás

pravidelny vyvoz

Pravidelný vývoz a
rýchla komunikácia

splname prisne europske normy

Spĺňame prísne
európske normy

5 000+ zákazníkov
po celom Slovensku

Mapa slovenska našich zákazníkov

O firme
v 2 minútach

Viac ako
10 rokov
skúseností
  • Pôsobíme v oblasti pravidelného zberu biologicky rozložiteľného odpadu na celom Slovensku.
  • Riešenia, ktoré ponúkame našim zákazníkom chránia životné prostredie.
  • Pomáhame pri plnení zákonných povinností a odbremeňujeme zákazníkov od starostí spojených s likvidáciou kuchynského odpadu.
  • Pri spolupráci si zakladáme na dobrej komunikácii so zákazníkmi a obchodnými partnermi.
  • Ak chcete získať spoľahlivého partnera, u nás budete na správnom mieste.

Ročne vrátime do
obehového hospodárstva

> 0

ton
odpadu

Ročne
vystavíme

> 0

zberných
dokladov

Ročne
zrealizujeme

> 0

vývozov
odpadu

Ročne
vyzbierame

> 0

kíl
oleja

Referencie našich zákazníkov

Dobrá spolupráca, spoľahlivosť, profi prístup.

Hotel, Bratislava

Vyjadrujem veľkú spokojnosť s predmetnou firmou. Spolupráca a služby sú na výbornej úrovni, hlavne konštruktívna a správna komunikácia, spoľahlivosť, dodržiavanie termínov vývozu. Kontaktní pracovníci aj na úrovni šoférov sú spoľahliví a ochotní...

SMŠ, Limbach

S firmou ESPIK máme len pozitívne skúsenosti. Spoľahlivo a načas si plnia svoje povinnosti vo vzťahu k svojim zákazníkom - prevádzkam, využívajúcim ich služby...

Súkromná MŠ, Kežmarok

Sme spokojní v rámci spolupráce, nemáme žiadne výhrady.

DD a DSS, Banská Bystrica

Ja mám s firmou dobré skúsenosti, nebol žiadny problém.

Hostinec, Krpáčovo

Veľká spokojnosť.

Školská jedáleň, Košice

Som veľmi spokojná s vašimi službami.

SOŠ, Banská Štiavnica

Sme zatiaľ v celku nový zákazník, ale sme spokojní s prístupom, komunikáciou a nesmieme zabudnúť na veľmi milého šoféra závozu a zberu. Veľká spokojnosť 👍

Reštaurácia, Štúrovo

Sme nadmieru spokojní. Ďakujeme.

ŠJ pri ZŠ, Krásno nad Kysucou

S firmou ESPIK sa nám spolupracuje dobre, z našej strany celková spokojnosť.

ŠJ pri ZŠ, Levice

Len pozitívne skúsenosti.

Reštaurácia, Stará Ľubovňa

Všetko funguje ako má, radosť spolupracovať s firmou ESPIK.

Stredná škola, Žilina

Všetky referencie

Blog

Spoľahlivé služby v rámci zberu a likvidácie kuchynského odpadu a prepálených olejov

Spoľahlivé služby v rámci zberu a likvidácie kuchynského odpadu a prepálených olejov

S akými záležitosťami sa vedúce školských jedálni musia najčastejšie popasovať v rámci likvidácie kuchynského odpadu? Aj to sme zisťovali na jarných konferenciách, ktoré sa niesli v príjemnej atmosfére, z ktorej si mohli odniesť mnoho tipov, vzájomných skúseností a možností na zlepšenie či uľahčenie systému v školských jedálňach.   Viac informácii

máj 2023
Deň Zeme plný zážitkov a zábavného učenia o ochrane prírody

Deň Zeme plný zážitkov a zábavného učenia o ochrane prírody

V poslednom čase sme svedkami nárastu environmentálnych problémov a čoraz viac sa hovorí o ochrane prírody a zvierat. Naša planéta trpí nesprávnym nakladaním s odpadom, a preto je veľmi dôležité, aby sme sa o túto tému zaujímali a snažili sa prispieť k riešeniu tohto problému. Deti tvoria našu budúcnosť, a preto by sme mali venovať viac pozornosti ich vzdelávaniu a osvete v oblasti ochrany životného prostredia. Jednou z týchto iniciatív, ktorá sa uskutočnila na podporu ochrany prírody, bola aj nedávna akcia, ktorá sa konala pod záštitou Centra voľného času v Starej Ľubovni. AKTIVITA K DŇU ZEME V rámci tejto aktivity sme sa spolupodieľali na výučbe správneho triedenia odpadu a jeho správnej likvidácie. Zúčastnení sa dozvedeli, že každý druh odpadu má svoje miesto a že rôzne druhy odpadu majú rôznu dobu rozkladu. Napríklad plastové fľaše sa rozkladajú stovky rokov a voľne pohodený ohryzok z jabĺčka až dva mesiace. Zážitkovou formou mohli deti a mládež vidieť, aký môže mať vplyv nesprávne nakladanie s odpadom na prírodu, zvieratá a v neposlednom rade aj na nás a naše zdravie.     DOLEŽITOSŤ TRIEDENIA KUCHYNSKÉHO ODPADU Počas akcie sme deťom pri našom stánku viac priblížili problematiku kuchynského odpadu. Veľmi nás potešilo, že deti sa do konverzácie aktívne zapájali a väčšina z nich doma kuchynský odpad spolu s rodičmi ukážkovo triedi. Zaujala ich informácia, že tento odpad sa po vytriedení do nádob, vyvezení do bioplynovej stanice a následnom spracovaní premieňa na energiu a teplo. Pre deti a mládež sme si pripravili aj zaujímavosti týkajúce sa recyklácie tohto odpadu. Mnohí ani netušili, že recykláciou 5-tich banánových šupiek sa dokáže vyprodukovať dostatok elektriny na hodinové počúvanie hudby alebo že 52 ohryzkov z jabĺk stačí na to, aby sa vyprodukovala elektrina na hodinové sledovanie televízie.   AKO PREPÁLENÝ KUCHYNSKÝ OLEJ ZNEČISŤUJE PRÍRODU Predviedli sme aj modelovú situáciu, ktorá znázorňovala čo sa stane, ak sa prepálený kuchynský olej dostane do prírody a vody. Jedným z najväčších problémov, ktoré spôsobuje nesprávne nakladanie s odpadom je znečistenie vody. Vysvetlili sme im, že olej môže znečistiť vodu a spôsobiť vážne škody na životnom prostredí a zvieratách. Takýmto spôsobom sme chceli zdôrazniť dôležitosť triedenia kuchynského odpadu a prepálených olejov.     MALÝMI KROKMI K VEĽKÝM ČINOM Ak sa chceme starať o našu planétu a zanechať ju v dobrom stave pre budúce generácie, musíme si uvedomiť, že každý z nás môže prispieť k ochrane životného prostredia. Jedným z najjednoduchších spôsobov, ako to urobiť je správne triediť a likvidovať odpad. Preto by sme mali byť vzorom pre naše deti a učiť ich, ako sa starať o našu planétu už od útleho veku. Každý malý krok smerom k ochrane životného prostredia sa počíta.   V ESPIK-u takéto akcie podporujeme a sme radi, že sme mohli byť súčasťou tejto zážitkovo-edukatívnej akcie a ukázať deťom ako malými krôčikmi môžu prírodu chrániť. Táto akcia pre nás nebola určite posledná. V budúcnosti sa radi zapojíme do podobnej akcie, ktorá bude vzdelávacia pre deti a mládež. Viac fotografií z akcie si môžete pozrieť v našej galérii.

máj 2023
Spoľahlivé riešenia v oblasti zberu a likvidácie biologicky rozložiteľného odpadu

Spoľahlivé riešenia v oblasti zberu a likvidácie biologicky rozložiteľného odpadu

1. Zber a likvidácia kuchynského odpadu - viac ako 5 000 zákazníkov na celom Slovensku. Pravidelný vývoz a čisté nádoby.2. Zber a likvidácia prepálených olejov a tukov - kompenzácia vo forme finančného výkupu alebo produktov z katalógu odmien.3. Online evidencia odpadov - prehľadný systém a poriadok v administratívnej oblasti odpadov, ktorý Vám šetrí čas.4. Čistenie lapačov tukov - pravidelná údržba a čistenie lapačov tukov, septikov, kanalizácie, potrubí a iné.  Informujte sa, aké jednoduché a výhodné riešenia vieme ponúknuť priamo pre Vás. +421 950 401 401, info@espik.sk    Viac informácii

apríl 2023
Dojmy a emócie počas jarných konferencií v rámci projektu Jedáleň 21. storočia

Dojmy a emócie počas jarných konferencií v rámci projektu Jedáleň 21. storočia

V minulom roku sme sa stali partnerom zaujímavého projektu s názvom Jedáleň 21. storočia, ktorý nám umožnil nadviazať vzťahy s ďalšími lídrami v oblasti školského stravovania. Jarná reťaz inšpirácií a riešení v rámci tohto projektu bola určená hlavne pre vedúce školských jedálni. Konferencie prebiehali počas ôsmich dní v ôsmich mestách na celom Slovensku, kde sa denne zúčastnilo a stretlo 100 až 150 vedúcich školských jedálni. Veríme, že naše riešenia v oblasti likvidácie kuchynského odpadu, ako aj riešenia našich partnerov pomôžu zlepšiť školský stravovací systém a celkové podmienky. Počas konania konferencií sme stretli mnohé sympatické pani vedúce školských jedálni, ktorým sme položili niekoľko otázok. Prečítajte si, aké dojmy a emócie mali priamo počas konania konferencií.                ZŠ s MŠ Vlčkovce Tejto konferencie som sa zúčastnila z dôvodu, že som na pozícii vedúcej školskej jedálne už tretí rok a rada by som sa dozvedela nové informácie. Napríklad má zaujali nové veci ohľadom verejného obstarávania, tak uvidíme ako to budeme môcť ďalej využiť. Čo sa týka kuchynského odpadu, je to zaujímavá téma a určite veľmi potrebná.   ZŠ s MŠ Topoľčany Som vedúca školskej jedálne a bola som veľmi zvedavá, aké možnosti máme a možno o nich ani nevieme. Aj z tohto dôvodu som sa zúčastnila tejto konferencie. Síce dozvedela som sa len to, čo som už vedela, ale uistilo ma to, že zatiaľ máme nastavené všetko správne. Vždy si rada všetko zopakujem. Pozitívne je aj to, že my ako vedúce jedálni si vieme informácie a skúsenosti vzájomne prezdieľať medzi sebou. Nemáme veľa možnosti sa takto spoločne stretnúť. V našej školskej jedálni využívame už dlhší čas kompostér na kuchynský odpad a sme s ním spokojní. O firme ESPIK som už počula, pretože nás navštívil obchodný zástupca, ale kompostér nám zatiaľ postačuje. Myslím si, že aj takéto triedenie kuchynského odpadu je ekologickejšie, než ako keby sa to vyhadzovalo kade-tade alebo do komunálneho odpadu.   ZŠ s MŠ Dolné Orešany Na základe tejto konferencie máme možnosť zistiť, v čom je potrebné sa zlepšiť, respektíve posunúť sa ďalej a či to, čo robíme, je správne. Ešte som nebola na všetkých prednáškach na tejto konferencii, ale zatiaľ má najviac zaujalo verejné obstarávanie. O Vašej firme ESPIK zatiaľ počujem prvýkrát, ale triedenie kuchynského odpadu vnímam ako veľmi dôležitú súčasť pri ochrane životného prostredia.            Spojená škola internátna Nitra Takejto konferencie som sa zúčastnila už minulý rok, a preto som tento rok priviedla aj kolegyňu, aby sa tiež niečo nové dozvedela. V našej škole využívame program VIS, ale o viacerých možnostiach sme nevedeli, a tak sme ich ani nevyužívali. Určite nám to teraz uľahčí prácu. Navyše nás zaujali aj stroje do školskej jedálne, o ktorých sme ani nevedeli, že existujú. Je super vidieť, ako sa dajú veci zjednodušiť či uľahčiť. Určite si to všetko prejdeme so zriaďovateľom a prehodnotíme aké máme možnosti a koľko peňazí by vedel investovať. V našej školskej jedálni potrebujeme určite nejaké veci vylepšiť a modernizovať. Snažíme sa triediť aj bioodpad aj prepálený olej, ale či to má nejaký zmysel a kde to končí, to my už  od nášho súčasného odberateľa nevieme. Preto sa teším na to, čo nové sa dozviem na workshope pri vašom ESPIK stánku.     ZŠ s MŠ Michal nad Žitavou Ako vedúca školskej jedálne som sa prvýkrát mohla zúčastniť tejto konferencie, za čo som veľmi vďačná. Kolegyňa bola na takejto konferencii minulý rok a bola nadšená, tak ma tento rok zavolala a ja som súhlasila. Keďže som tu prvýkrát, tak bolo pre mňa zaujímavé naozaj všetko. Navyše som ako vedúca školskej jedálne nová, takže mi to veľmi pomohlo a posunulo ďalej. Spoluprácu s Vašou firmou ESPIK za nás riešil zriaďovateľ, a sme spokojní. V tejto oblasti si myslím, že máme dostatočne potrebné informácie a odpad samozrejme triedime, pretože je to každopádne v dnešnej dobe nevyhnutnosť aj čo sa týka našej planéty.   MŠ Štúrovo Mám rada takéto konferencie, pretože sa na nich môžem dozvedieť niečo nové. Ja som na podobnej konferencii bola aj minulý rok a bola som veľmi prekvapená, aké možnosti máme a o nich ani nevieme. Je to veľmi prínosné pre nás a pre celú našu školskú jedáleň. Mala som veľké očakávania ohľadne limitov, verejného obstarávania, dotácií a tieto očakávania boli splnené. Dostala som potrebné usmernenia a vedela som si doplniť to, čomu som nerozumela, a to priamo aj otázkami. Na tie som dostala hneď aj odpoveď, čo je super. Predtým som pracovala na základnej škole a teraz som prestúpila na materskú školu a je to tam trošku iné. Z tohto dôvodu mi táto konferencia určite veľmi pomohla. Dozvedela som sa prečo je potrebné triediť kuchynský odpad a ako sa to má robiť správne. Taktiež už viem, kde sa tento odpad ďalej zhodnocuje. Keď som pracovala na základnej škole využívali sme služby odberateľa odpadu a boli sme veľmi spokojní, ale teraz máme v celom Štúrove zabezpečené kompostéry.                ZŠ s MŠ Nitra Minulý rok sa konala podobná konferencia a veľmi sa mi to páčilo, pretože som sa dozvedela zaujímavé informácie. Tento rok opäť nie som sklamaná, keďže som mala znovu možnosť dozvedieť sa niečo nové. Všetky vedúce sú veľmi kolegiálne a nerobia sa rozdiely či je niekto vedúca školskej jedálne rok, či dvadsať rokov. Všetci si tu ochotne poradíme a podelíme sa so skúsenosťami. Organizácia je zvládnutá na výbornú, sme rozdelení na menšie skupinky, a tak sa môžeme viac pýtať. Bola som už na konferencii, kde bolo 200 ľudí naraz, a to nemalo vôbec zmysel, nie je nič počuť a na otázky sa odpovedá pri takom počte ľudí veľmi ťažko. Čiže tento rok to bolo skvele vyriešené. Ja osobne som nevedela, kde končí kuchynský odpad, ktorý sa vyzbiera, nikto nám to predtým nepovedal. Dnes som sa na workshope firmy ESPIK dozvedela, že sa odváža do bioplynových staníc a vyrába sa energia a teplo. Je veľmi dobré niečo také vedieť.  Viac fotografií z konferencií pre vedúce ŠJ   Jarné konferencie v rámci projektu Jedáleň 21. storočia sa úspešne ukončili. Avšak projekt pokračuje ďalej a ešte počas tohto roku svoje riešenia nielen v rámci ESPIKu ale spoločne s našimi partnermi predstavíme už na jeseň. Tentokrát pozývame všetkých riaditeľov a zriaďovateľ škôl, aby prišli načerpať nové informácie a možnosti využiteľné v školských jedálňach. Bližšie informácie Jesenné konferencie pre riaditeľov a zriaďovateľov škôl.   Keďže do jesene je ešte ďaleko, svoje požiadavky a možnosti v rámci likvidácie kuchynského odpadu a olejov môžete smerovať na náš tím pôsobiaci na celom Slovensku. Radi Vám poradíme a poskytneme bezplatnú konzultáciu v prípade analýzy podmienok Vášho súčasného odberateľa odpadu.  Informujte sa na: info@espik.sk +421 950 401 401

apríl 2023
Čo si všímať pri spolupráci so zberovými firmami

Čo si všímať pri spolupráci so zberovými firmami

V súčasnej dobe je správne nakladanie s biologicky rozložiteľným odpadom veľmi dôležitým faktorom. Kuchynský odpad, ktorý sa nebude správne likvidovať, výrazne vplýva na životné prostredie, a to bohužiaľ v zlom slova zmysle. Hnijúce zvyšky potravín sa podieľajú na produkcii skládkového plynu, ohrozujú podzemné vody a sú šíriteľom baktérii, čo predstavuje značné zdravotné riziká pre ľudí a zvieratá.   FÉROVÉ PODMIENKY A SPOLUPRÁCA Je podstatné vybrať si zberovú firmu, ktorá bude dbať nielen na správnu likvidáciu v rámci ochrany životného prostredia, ale záleží jej aj na tom, aby Vám ponúkla čo najefektívnejšie, najjednoduchšie a legislatívne správne riešenia v oblasti zberu a likvidácie biologicky rozložiteľných odpadov. Nielen pri výbere, ale aj počas spolupráce, je dôležité, všímať si danú firmu, jej správanie voči zákazníkom, voči plneniu stanovených podmienok, či celkový prístup k riešeniu problémov. Preto sme si pre Vás pripravili „desatoro“ v bodoch, ktoré Vám pomôžu pri výbere a spolupráci so „zberovkou“ kuchynského odpadu.   1. LICENCIA A KVALIFIKÁCIA Okrem kvalifikácie zamestnancov a pracovníkov firmy, každá zberová firma musí mať všetky potrebné a platné povolenia a dokumenty na zber a spracovanie biologicky rozložiteľného odpadu, ako sú:    a) Štátna veterinárna a potravinová správa SR na prepravu a zber VŽP    b) Odbor starostlivosti o životné prostredie na prepravu odpadov    c) Odbor starostlivosti o životné prostredie na prevádzkovanie zariadenia na zber           odpadov    d) Regionálna veterinárna a potravinová správa na prevádzkareň danej činnosti                                                      e) Koncový spracovateľ odpadu   2. PROFESIONALITA Odborný prístup a zodpovednosť nemôže chýbať. Prístup zberovej firmy k spracovaniu bioodpadu by mal byť transparentný a zrozumiteľný. Okrem toho by mala dodržiavať prísne environmentálne normy a byť schopná riešiť problémy s nadhľadom a zodpovednosťou.   3. DOSTUPNOSŤ A FLEXIBILITA Je potrebné zistiť, či firma poskytuje pravidelné vývozy a dodržiavanie intervalov, ktoré vyhovujú Vašim potrebám. Kľúčové je skontrolovať, či sú schopní prispôsobiť sa prípadným zmenám či mimoriadnym situáciám, ktoré môžu vzniknúť na prevádzke. 4. SKÚSENOSTI Určite netreba zabúdať na skúsenosti firmy pri zaobchádzaní s týmto druhom odpadu. Niekoľkoročné skúsenosti sú znakom toho, že sa firma stretla s viacerými problémami a situáciami, ktoré dokázala ustáť a vyriešiť.    5. EVIDENCIA ODPADOV Evidencia odpadov Vám umožní sledovať informácie o vyvezenom množstve odpadu od firmy, zjednoduší administratívnu časť a taktiež prehľad o množstve vyprodukovaného odpadu z Vašej prevádzky, pričom Vám poskytne:              a) Reporty vývozu odpadu              b) Evidenčné listy              c) Zberné doklady              d) Vyplnené ročné ohlásenie o vzniku odpadu a iné   6. NÁDOBY NA BIOODPAD Zapožičanie nádob, ich pravidelné čistenie a dezinfekcia môže minimalizovať zápach, špinu či hlodavce, ktoré môžu kuchynský odpad lákať. Taktiež je dôležité, aby každá nádoba bola správne a jasne označená nálepkou s daným druhom a kódom odpadu.     7. HYGIENICKÉ NORMY Zberová firma nesmie v jednom vozidle zbierať odpad a zároveň z toho istého vozidla zásobovať zákazníkov napríklad jedlým olejom. Pokiaľ je olej umiestnený v tej istej časti vozidla, kde sú prevážané aj plné nádoby s odpadom, považuje sa to za porušenie hygienických noriem. 8. CENA Cena je dôležitým faktorom, ale nemala by byť jediným rozhodujúcim kritériom pri výbere firmy. Je potrebné zohľadniť skutočnosti, podľa akých je daná cena služby vyčíslená a či to výrazným spôsobom nevplýva na vyššie spomenuté body.   9. REFERENCIE Skúsenosti a referencie od iných zákazníkov sú dôležitou súčasťou pri rozhodovaní sa pre konkrétnu firmu.   10. ELEKTRONIZÁCIA Súčasťou 21. storočia je všadeprítomná elektronizácia činností, práce a celkovej dohľadateľnosti. Odporúča sa vyhľadávať firmy, ktoré v tejto oblasti nie sú zastaralé, ale vyvíjajú úsilie na zavedenie funkčných systémov, online prístupov, aplikácií, jednoduchej dohľadateľnosti informácií a podobne.   Stojíme si za našimi overenými skúsenosťami, zodpovedným prístupom a funkčnými riešeniami pri likvidácii kuchynského a potravinového odpadu. Informujte sa o možnostiach, ktoré Vám vieme ponúknuť a presvedčte sa, že spĺňame kritéria správnej zberovej firmy práve pre Vás. Kontakt: +421 950 401 401, info@espik.sk

marec 2023
Riešenia v oblasti likvidácie kuchynského odpadu z Vašej jedálne jednoducho a bez starostí

Riešenia v oblasti likvidácie kuchynského odpadu z Vašej jedálne jednoducho a bez starostí

Ešte minulý rok sme sa stali partnerom zaujímavého projektu s názvom Jedáleň 21. storočia, ktorý nám umožnil nadviazať vzťahy s ďalšími lídrami v oblasti školského stravovania. Naším spoločným cieľom je okrem iného zlepšiť aj rôzne procesy a prácu, ktorá súvisí so školským stravovaním. Vďaka moderným technológiám a zaujímavým riešeniam sa teraz otvára množstvo príležitostí, ako tento cieľ dosiahnuť. V rámci tohto projektu budú prebiehať konferencie, ktoré sú určené pre všetkých, ktorí tvoria kvalitu a budúcnosť slovenského školského stravovania. Zaznie tam množstvo rád, tipov, odporúčaní aj konkrétnych riešení. Naša firma má možnosť sa predstaviť v oblasti likvidácie kuchynského odpadu zo školských jedálni, čo môže prispieť nielen k uľahčeniu bežných povinností, ale aj možnosti dozvedieť sa mnoho zaujímavých informácií.    Prečítajte si o tom viac

marec 2023

Všetky blogy

napiste rnam

Napíšte
nám

Dajte nám vedieť,
ako Vám môžeme pomôcť

Kontaktný formulár
potrebujte poradit

Potrebujete
poradiť?

Zhromaždili sme niekoľko
najčastejšie kladených otázok

Časté otázky
osobne stretnutie

Zákaznícka
starostlivosť

Naši obchodní zástupcovia
sú tu pre Vás aj vo Vašom regióne

Záujem o osobné stretnutie
Certifikát - ISO 9001
Certifikát - ISO 14001
Certifikát - ISCC
Certifikát - Slovenská obchodná a priemyselná komora

Ochrana súkromia

Pre lepší online zážitok používame súbory “cookies”. Vďaka ním presnejšie analyzujeme návštevnosť a prispôsobujeme používateľské nastavenia. Súhlasíte so spracovaním súvisiacich osobných údajov?

Vlastné nastavenie cookies