ESPIK s partnermi na ceste za lepším školským stravovaním

ESPIK s partnermi na ceste za lepším školským stravovaním

Na jar v mesiaci máj sme mali to potešenie sa ako partner zúčastniť série konferencií pre vedúce školských jedální, ktoré sa konali v ôsmich mestách po celom Slovensku. Tieto konferencie, zastrešované platformou jedalne.sk, sa stali dôležitým miestom stretnutí pre všetkých, ktorí sa podieľajú na zlepšovaní kvality a efektivity školského stravovania.

Na každom zo stretnutí vo vybraných mestách – Bratislave, Košiciach, Žiline, Banskej Bystrici, Prešove, Nitre, Trnave a Trenčíne – sme mali možnosť spolu s našimi dlhoročnými partnermi predstaviť naše služby potenciálnym zákazníkom. Tieto podujatia nám každý rok umožňujú nielen zdieľať naše poznatky a skúsenosti, ale aj načerpať nové inšpirácie od našich partnerov a kolegov. Taktiež je pre nás veľkým prínosom spätná väzba, ktorá sa k nám dostane, keďže sú často na konferencii prítomné vedúce školských jedálni, ktoré sú našimi zákazníkmi. 

ESPIK_jarné konferencie 2024ESPIK_jarné konferencie 2024ESPIK_jarné konferencie 2024

Bola to pre nás skvelá príležitosť, zdieľať skúseností a inovácie, ktoré môžu výrazne prispieť k zefektívneniu procesov v školských jedálňach. Ako firma ESPIK, sme hrdí na to, že môžeme ponúkať riešenia, ktoré nielenže zlepšujú každodenný chod školských jedální, ale sú aj šetrné k životnému prostrediu.

Pohľady vedúcich školských jedální a vzácna spätná väzba pre nás

Čo sa týka vnímania našich služieb, uskutočnili sme počas konferencii rozsiahly dotazník, ktorého výsledky odhalili pre nás zaujímavé pohľady. 

Druhou nosnou témou, ktorou sme sa predstavili počas konferencii bol náš projekt "Olejko chráni prírodu" , ktorého prvý ročník prebiehal tento školský rok na školách 

Projekt má ekologické zameranie a je užitočný, pretože sa zameriava na ekologickú recykláciu použitého kuchynského oleja a jeho transformáciu na udržateľné produkty. Boli sme potešení zistením, že niektoré zo škôl už o projekte vedeli alebo boli dokonca aktívne zapojené, čo znamená, že v ich školách sa kuchynský olej systematicky zbiera, odovdáva a recykluje.

Povzbudivé bolo vidieť ako vedúce jedální, ktoré sa s projektom stretli po prvýkrát, prejavili záujem o jeho ďalšie šírenie vo svojich zariadeniach. Mnohé z nich vyjadrili nadšenie a záväzok posunúť informácie o projekte "Olejko chráni prírodu" ďalej v rámci svojej školy, čím prispievajú nielen k lepšiemu životnému prostrediu, ale aj k vytváraniu vzdelávacej hodnoty pre študentov o dôležitosti recyklácie a udržateľnosti! 

Táto iniciatíva je krásnym príkladom toho, ako malé kroky môžu viesť k veľkým zmenám, a sme vďační za každú školu a  jednotlivca, ktorý sa rozhodne byť súčasťou tejto pozitívnej zmeny.Registrácia do II. ročníka je spustená, takže kto má záujem, môže svoju školu registrovať TU: 

Chceme sa registrovať

Prípadne viac informácii o projekte nájdete na www.olejko.sk 

 

Autor článku: Mgr. Elena Hajdu

Prečítajte si tiež

Úspech vedierkového zberu v rámci likvidácie kuchynského bioodpadu

Hlavnou myšlienkou a cieľom vedierkového zberu kuchynského odpadu je znížiť množstvo odpadu na skládkach a tým obmedziť škodlivé emisie. Zavedením tohto efektívneho vedierkového zberu môžu obce/mestá získať finančné prostriedky z environmentálneho fondu za úspešné triedenie. Cieľom je motivovať ľudí k správnemu triedeniu kuchynského odpadu a k ochrane životného prostredia práve...

Prečo je dôležité triediť kuchynský odpad z vašej domácnosti?

  Kuchynský a potravinový odpad sa produkuje nielen v reštauráciách či jedálňach, ale vzniká takmer v každej domácnosti. Či už nedojedené zvyšky varených jedál, šupky z ovocia a zeleniny, potraviny po záruke, malé kosti, alebo zvyšky z kávy - to a ešte viac pravidelne vzniká u nás doma a žiaľ...

Evidencia odpadu a čistenie lapačov tukov: Komplexný Servis pre Gastro Prevádzky

Prečo je potrebná evidencia odpadov? Legislatíva v oblasti nakladania s odpadom stanovuje, že každý prevádzkovateľ je povinný viesť presnú evidenciu odpadov. Táto evidencia je nevyhnutná na zabezpečenie transparentnosti a sledovateľnosti celého procesu od vzniku odpadu až po jeho zhodnotenie alebo likvidáciu. Pre gastro prevádzky je vedenie evidencie nielen povinnosťou, ale...

Ochrana súkromia

Pre lepší online zážitok používame súbory “cookies”. Vďaka ním presnejšie analyzujeme návštevnosť a prispôsobujeme používateľské nastavenia. Súhlasíte so spracovaním súvisiacich osobných údajov?

Vlastné nastavenie cookies