Firma ESPIK prináša riešenia, ktoré nielen uľahčujú triedenie kuchynského odpadu, ale priamo prispievajú k ochrane prírody. Pomáhame obciam, školám a firmám zapojiťsa do efektívnych systémov zberu, čím spoločne minimalizujeme negatívny dopad na životné prostredie. Každý správne vytriedený kilogram odpadu znamená menej znečistenia, zdravšiu pôdu a ovzdušie, udržateľnejšiu budúcnosť pre nás...
Triedenie odpadu sa stáva neoddeliteľnou súčasťou každodenného života. Vďaka správnemu triedeniu môžeme recyklovať rôzne materiály, ktoré by inak skončili na skládkach. Poďme sa spoločne pozrieť, čo všetko sa dá recyklovať a čo všetko sa dá z rôzneho odpadu získať. 1. Kávová usadenina Kávová usadenina má obrovský potenciál a pritom je...
Na Deň všetkých svätých si pripomíname našich drahých, ktorí nás opustili, pričom tradície nám pomáhajú vyjadriť úctu a spomienku. Avšak, s týmto dňom je často spojený aj nárast odpadu na cintorínoch, vrátane umelých kvetov a sviec, ktoré končia na skládkach a zhoršujú environmentálnu situáciu. Dôležité je uvedomiť si, že každý...
Od 1. januára 2025 dôjde k výraznému zvýšeniu poplatkov za zmesový komunálny odpad v dôsledku povinnej úpravy odpadu, ktorú Slovensko musí zaviesť podľa európskych smerníc. Očakáva sa, že náklady na úpravu odpadu sa budú pohybovať okolo 120 eur za tonu bez DPH, čo predstavuje výrazný nárast oproti súčasným cenám a...
Väčšina z nás či už vo väčšom alebo menšom množstve používa olej pri varení, či vyprážaní chutných jedál. Málokto si však uvedomuje, že použitý/prepálený olej, ktorý skončí po vyprážaní na panvici môže mať vážne negatívne dôsledky na životné prostredie, ak ho „zlikvidujeme“ nesprávne. Použitý kuchynský olej patrí medzi odpad, ktorý...
Zjednodušte si likvidáciu kuchynského odpadu a sústreďte sa na to, čo je pre vás skutočne dôležité. Vďaka nášmu funkčnému systému vývozov bioodpadu získate službu, ktorá je nielen spoľahlivá, ale aj efektívna. Autor článku: Mgr. Elena Hajdu TU si môžete prečítať celý článok
Zabezpečujeme spoľahlivý vývoz kuchynského odpadu a vy sa môžete naplno venovať svojim zákazníkom Autor: Mgr. Elena Hajdu Celá inzercia TU
V letných mesiacoch, keď sa všetci tešíme z vysokých teplôt, môže byť práca s kuchynským odpadom a nakladanie s ním ešte náročnejšie ako počas celého roka. Vtedy prichádza na rad naša firma ESPIK, ktorá sa špecializuje na pravidelnú a spoľahlivú likvidáciu kuchynského odpadu, aby vaša prevádzka zostala čistá a bez...
Hlavnou myšlienkou a cieľom vedierkového zberu kuchynského odpadu je znížiť množstvo odpadu na skládkach a tým obmedziť škodlivé emisie. Zavedením tohto efektívneho vedierkového zberu môžu obce/mestá získať finančné prostriedky z environmentálneho fondu za úspešné triedenie. Cieľom je motivovať ľudí k správnemu triedeniu kuchynského odpadu a k ochrane životného prostredia práve...
Kuchynský a potravinový odpad sa produkuje nielen v reštauráciách či jedálňach, ale vzniká takmer v každej domácnosti. Či už nedojedené zvyšky varených jedál, šupky z ovocia a zeleniny, potraviny po záruke, malé kosti, alebo zvyšky z kávy - to a ešte viac pravidelne vzniká u nás doma a žiaľ...
Prečo je potrebná evidencia odpadov? Legislatíva v oblasti nakladania s odpadom stanovuje, že každý prevádzkovateľ je povinný viesť presnú evidenciu odpadov. Táto evidencia je nevyhnutná na zabezpečenie transparentnosti a sledovateľnosti celého procesu od vzniku odpadu až po jeho zhodnotenie alebo likvidáciu. Pre gastro prevádzky je vedenie evidencie nielen povinnosťou, ale...
V gastronómii je každodenná prevádzka spojená s tvorbou veľkého množstva kuchynského odpadu. Jeho správne nakladanie nie je len otázkou hygieny, ale aj zákonnej povinnosti a zodpovednosti voči životnému prostrediu. Ako lídri na trhu v zbere a vývoze kuchynského odpadu s viac ako 12-ročnými skúsenosťami, sme si plne vedomí významu pravidelného...