Zaujímavosti

Všetko Blog Média o nás PR Aktivity Domácnosti

Likvidácia kuchynského odpadu nemusí byť pre vašu školskú jedáleň záťažou

Zjednodušte si likvidáciu kuchynského odpadu a sústreďte sa na to, čo je pre vás skutočne dôležité. Vďaka nášmu funkčnému systému vývozov bioodpadu získate službu, ktorá je nielen spoľahlivá, ale aj efektívna. Autor článku: Mgr. Elena Hajdu TU si môžete prečítať celý článok

Spoľahlivý vývoz kuchynského odpadu aj počas leta

Zabezpečujeme spoľahlivý vývoz kuchynského odpadu a vy sa môžete naplno venovať svojim zákazníkom  Autor: Mgr. Elena Hajdu  Celá inzercia TU

Likvidácia kuchynského odpadu je našou špecialitou

V letných mesiacoch, keď sa všetci tešíme z vysokých teplôt, môže byť práca s kuchynským odpadom a nakladanie s ním ešte náročnejšie ako počas celého roka. Vtedy prichádza na rad naša firma ESPIK, ktorá sa špecializuje na pravidelnú a spoľahlivú likvidáciu kuchynského odpadu, aby vaša prevádzka zostala čistá a bez...

Úspech vedierkového zberu v rámci likvidácie kuchynského bioodpadu

Hlavnou myšlienkou a cieľom vedierkového zberu kuchynského odpadu je znížiť množstvo odpadu na skládkach a tým obmedziť škodlivé emisie. Zavedením tohto efektívneho vedierkového zberu môžu obce/mestá získať finančné prostriedky z environmentálneho fondu za úspešné triedenie. Cieľom je motivovať ľudí k správnemu triedeniu kuchynského odpadu a k ochrane životného prostredia práve...

Prečo je dôležité triediť kuchynský odpad z vašej domácnosti?

  Kuchynský a potravinový odpad sa produkuje nielen v reštauráciách či jedálňach, ale vzniká takmer v každej domácnosti. Či už nedojedené zvyšky varených jedál, šupky z ovocia a zeleniny, potraviny po záruke, malé kosti, alebo zvyšky z kávy - to a ešte viac pravidelne vzniká u nás doma a žiaľ...

Evidencia odpadu a čistenie lapačov tukov: Komplexný Servis pre Gastro Prevádzky

Prečo je potrebná evidencia odpadov? Legislatíva v oblasti nakladania s odpadom stanovuje, že každý prevádzkovateľ je povinný viesť presnú evidenciu odpadov. Táto evidencia je nevyhnutná na zabezpečenie transparentnosti a sledovateľnosti celého procesu od vzniku odpadu až po jeho zhodnotenie alebo likvidáciu. Pre gastro prevádzky je vedenie evidencie nielen povinnosťou, ale...

Zber kuchynského odpadu: Profesionálna starostlivosť o odpad z Vašej reštaurácie

V gastronómii je každodenná prevádzka spojená s tvorbou veľkého množstva kuchynského odpadu. Jeho správne nakladanie nie je len otázkou hygieny, ale aj zákonnej povinnosti a zodpovednosti voči životnému prostrediu. Ako lídri na trhu v zbere a vývoze kuchynského odpadu s viac ako 12-ročnými skúsenosťami, sme si plne vedomí významu pravidelného...

ESPIK prináša milý eko-projekt pre školy

Naša firma ESPIK, ktorá sa zaoberá zberom a likvidáciou biologicky rozložiteľných kuchynských odpadov je zakladateľom a jedným z hlavných partnerov unikátneho celoslovenského projektu "Olejko chráni prírodu", ktorý má za sebou prvý a zároveň výnimočne úspešný školský rok 2023/2024.   Tento projekt je určený pre všetky materské, základné a stredné školy...

Leto, horúčavy a kuchynský odpad? Ako to zvládnuť bez zápachu

Leto a kuchynský odpad v stravovacích zariadeniach. Ako to zvládnuť? Leto je obdobím, kedy naše stravovacie zariadenia praskajú vo švíkoch. S terasami plnými hostí a kuchyňami pracujúcimi na plné obrátky je nevyhnutné zabezpečiť, aby všetko fungovalo hladko. Od nákupov potravín, personálneho zabezpečenia cez varenie a technické vybavenie kuchyne, až po...

Za naše lesy bežali malí aj veľkí 🌳💪

Uplynulý víkend sa v nádhernom lesoparku pod majestátnym Ľubovnianským hradom konali obľúbené bežecké preteky Run4Forest, ktoré organizuje Mládežnícky parlament mesta Stará Ľubovňa. S veľkou radosťou a odhodlaním sme sa ako hlavný partner týchto pretekov pripojili k tejto skvelej iniciatíve, ktorá je zameraná na podporu výsadby stromčekov v našom regióne. Naši...

ESPIK s partnermi na ceste za lepším školským stravovaním

Na jar v mesiaci máj sme mali to potešenie sa ako partner zúčastniť série konferencií pre vedúce školských jedální, ktoré sa konali v ôsmich mestách po celom Slovensku. Tieto konferencie, zastrešované platformou jedalne.sk, sa stali dôležitým miestom stretnutí pre všetkých, ktorí sa podieľajú na zlepšovaní kvality a efektivity školského stravovania....

Envirofond prerozdeľuje finančné prostriedky mestám a obciam na zhodnocovanie kuchynského bioodpadu.

Envirofondy, ako súčasť širších environmentálnych a rozvojových programov, môžu obci alebo mestu poskytnúť finančné benefity na rôzne projekty, ktoré majú za cieľ zlepšiť životné prostredie.  Zvýšené triedenie kuchynského bioodpadu, môže mať pre obce a mestá významné pozitívne dôsledky nielen z ekologického hľadiska, ale aj vo finančnej sfére prostredníctvom prístupu k...

Ochrana súkromia

Pre lepší online zážitok používame súbory “cookies”. Vďaka ním presnejšie analyzujeme návštevnosť a prispôsobujeme používateľské nastavenia. Súhlasíte so spracovaním súvisiacich osobných údajov?

Vlastné nastavenie cookies