Zaujímavosti

Všetko Blog Média o nás PR Aktivity Domácnosti

Spoľahlivý vývoz kuchynského odpadu. Už viac ako 12 rokov na trhu

Firma ESPIK prináša riešenia, ktoré nielen uľahčujú triedenie kuchynského odpadu, ale priamo prispievajú k ochrane prírody. Pomáhame obciam, školám a firmám zapojiťsa do efektívnych systémov zberu, čím spoločne minimalizujeme negatívny dopad na životné prostredie. Každý správne vytriedený kilogram odpadu znamená menej znečistenia, zdravšiu pôdu a ovzdušie, udržateľnejšiu budúcnosť pre nás...

Triedime odpad: Čo všetko môžeme recyklovať a aké sú výsledky našej snahy?

Triedenie odpadu sa stáva neoddeliteľnou súčasťou každodenného života. Vďaka správnemu triedeniu môžeme recyklovať rôzne materiály, ktoré by inak skončili na skládkach. Poďme sa spoločne pozrieť, čo všetko sa dá recyklovať a čo všetko sa dá z rôzneho odpadu získať.  1. Kávová usadenina Kávová usadenina má obrovský potenciál a pritom je...

Deň všetkých svätých bez zbytočného odpadu: 5 tipov na ekologické dekorácie

Na Deň všetkých svätých si pripomíname našich drahých, ktorí nás opustili, pričom tradície nám pomáhajú vyjadriť úctu a spomienku. Avšak, s týmto dňom je často spojený aj nárast odpadu na cintorínoch, vrátane umelých kvetov a sviec, ktoré končia na skládkach a zhoršujú environmentálnu situáciu. Dôležité je uvedomiť si, že každý...

Zvyšovanie poplatkov za zmesový komunálny odpad

Od 1. januára 2025 dôjde k výraznému zvýšeniu poplatkov za zmesový komunálny odpad v dôsledku povinnej úpravy odpadu, ktorú Slovensko musí zaviesť podľa európskych smerníc. Očakáva sa, že náklady na úpravu odpadu sa budú pohybovať okolo 120 eur za tonu bez DPH, čo predstavuje výrazný nárast oproti súčasným cenám a...

Prečo je dôležité správne nakladať s použitým kuchynským olejom?

Väčšina z nás či už vo väčšom alebo menšom množstve používa olej pri varení, či vyprážaní chutných jedál. Málokto si však uvedomuje, že použitý/prepálený olej, ktorý skončí po vyprážaní na panvici môže mať vážne negatívne dôsledky na životné prostredie, ak ho „zlikvidujeme“ nesprávne. Použitý kuchynský olej patrí medzi odpad, ktorý...

Likvidácia kuchynského odpadu nemusí byť pre vašu školskú jedáleň záťažou

Zjednodušte si likvidáciu kuchynského odpadu a sústreďte sa na to, čo je pre vás skutočne dôležité. Vďaka nášmu funkčnému systému vývozov bioodpadu získate službu, ktorá je nielen spoľahlivá, ale aj efektívna. Autor článku: Mgr. Elena Hajdu TU si môžete prečítať celý článok

Spoľahlivý vývoz kuchynského odpadu aj počas leta

Zabezpečujeme spoľahlivý vývoz kuchynského odpadu a vy sa môžete naplno venovať svojim zákazníkom  Autor: Mgr. Elena Hajdu  Celá inzercia TU

Likvidácia kuchynského odpadu je našou špecialitou

V letných mesiacoch, keď sa všetci tešíme z vysokých teplôt, môže byť práca s kuchynským odpadom a nakladanie s ním ešte náročnejšie ako počas celého roka. Vtedy prichádza na rad naša firma ESPIK, ktorá sa špecializuje na pravidelnú a spoľahlivú likvidáciu kuchynského odpadu, aby vaša prevádzka zostala čistá a bez...

Úspech vedierkového zberu v rámci likvidácie kuchynského bioodpadu

Hlavnou myšlienkou a cieľom vedierkového zberu kuchynského odpadu je znížiť množstvo odpadu na skládkach a tým obmedziť škodlivé emisie. Zavedením tohto efektívneho vedierkového zberu môžu obce/mestá získať finančné prostriedky z environmentálneho fondu za úspešné triedenie. Cieľom je motivovať ľudí k správnemu triedeniu kuchynského odpadu a k ochrane životného prostredia práve...

Prečo je dôležité triediť kuchynský odpad z vašej domácnosti?

  Kuchynský a potravinový odpad sa produkuje nielen v reštauráciách či jedálňach, ale vzniká takmer v každej domácnosti. Či už nedojedené zvyšky varených jedál, šupky z ovocia a zeleniny, potraviny po záruke, malé kosti, alebo zvyšky z kávy - to a ešte viac pravidelne vzniká u nás doma a žiaľ...

Evidencia odpadu a čistenie lapačov tukov: Komplexný Servis pre Gastro Prevádzky

Prečo je potrebná evidencia odpadov? Legislatíva v oblasti nakladania s odpadom stanovuje, že každý prevádzkovateľ je povinný viesť presnú evidenciu odpadov. Táto evidencia je nevyhnutná na zabezpečenie transparentnosti a sledovateľnosti celého procesu od vzniku odpadu až po jeho zhodnotenie alebo likvidáciu. Pre gastro prevádzky je vedenie evidencie nielen povinnosťou, ale...

Zber kuchynského odpadu: Profesionálna starostlivosť o odpad z Vašej reštaurácie

V gastronómii je každodenná prevádzka spojená s tvorbou veľkého množstva kuchynského odpadu. Jeho správne nakladanie nie je len otázkou hygieny, ale aj zákonnej povinnosti a zodpovednosti voči životnému prostrediu. Ako lídri na trhu v zbere a vývoze kuchynského odpadu s viac ako 12-ročnými skúsenosťami, sme si plne vedomí významu pravidelného...

Ochrana súkromia

Pre lepší online zážitok používame súbory “cookies”. Vďaka ním presnejšie analyzujeme návštevnosť a prispôsobujeme používateľské nastavenia. Súhlasíte so spracovaním súvisiacich osobných údajov?

Vlastné nastavenie cookies