Projekt Jedáleň 21. storočia

Projekt Jedáleň 21. storočia

Na Slovensku máme jeden z najkvalitnejších systémov školského stravovania na svete s takmer storočnou tradíciou. Varí sa podľa prísnych zásad či už nutričných, alebo hygienických, ktoré sú neustále kontrolované. Školský obed stojí zlomok oproti ktorémukoľvek fastfoodu, nehovoriac o reštauráciách a pritom chutí výborne. No na druhej strane sa školské jedálne musia pasovať s neľahkými podmienkami a bariérami.

 

PROJEKT - JEDÁLEŇ 21. STOROČIA

V rámci projektu Jedáleň 21. storočia sa spojili kľúčoví odborníci zo všetkých oblastí školského/hromadného stravovania od dodávok potravín, cez varenie, umývanie až po likvidáciu kuchynského odpadu. Práve naša firma ESPIK ako jeden z partnerov predniesla v novembri na konferencii riešenia a možnosti v oblasti likvidácie kuchynského odpadu pre školské zariadenia.

prezentovanie konferencie
Návštevníkmi konferencie boli riaditelia, zriaďovatelia škôl, ale aj vedúce jedální. Počas prezentácií sa poukazovalo na nevyhnutné procesy, ktoré sa vyžadujú pri bežnej prevádzke školskej jedálne. Spoločným cieľom projektu je školským jedálňam ponúknuť riešenia, možnosti a pomôcť v jednotlivých oblastiach, v rámci čoho sa niesla celá konferencia. Počas prednášok a diskusií zazneli užitočné rady, odporúčania a navrhované riešenia jednotlivých odborníkov, ako sa dajú robiť veci jednoduchšie, lacnejšie a efektívnejšie.

 

konferencia 2022
Čo sa týka nášho pôsobenia na tejto akcii, návštevníci konferencie mali možnosť dozvedieť sa viac informácií ohľadne zberu a likvidácie kuchynského odpadu a použitých olejov zo školských jedálni. Ale nielen to. Predstavili sme aj ďalšie možnosti, ktorými školským zariadeniam vieme pomôcť či už je to evidencia odpadov, čistenie lapačov tukov, potrubí a v neposlednom rade plánované projekty a osveta na školách vo forme prednášok.

 

KONFERENCIE 2023

Vzhľadom na budovanie spolupráce v rámci projektu Jedáleň 21. storočia nebola pre nás táto konferencia určite posledná. Podobné konferencie sú naplánované aj na rok 2023, ktorých sa môžete zúčastniť aj vy a dozvedieť sa tak viac výhod a zlepšení pre Vašu školskú jedáleň.

 

Ešte pred tým sa môžete informovať na našej zákazníckej linke o možnostiach, ktoré Vám vieme ponúknuť a s čím Vám môžeme pomôcť v rámci likvidácie kuchynského odpadu a prepálených olejov. 

Zákaznícka linka: +421 950 401 401 

E-mail: info@espik.sk

Zaujal Vás tento článok?
Prečítajte si viac o spracovaní kuchynského odpadu.

Prečítajte si tiež

Likvidácia biologicky rozložiteľného odpadu nemusí byť zložitá

Obce, mestá, školy, stravovacie zariadenia, výrobné závody, obchodné reťazce a mnoho ďalších – to je vzorka našich viac ako päťtisíc zákazníkov, ktorým pomáhame a vďaka tomu vraciame do obehového hospodárstva viac ako desaťtisíc ton odpadu ročne. Biologicky rozložiteľný odpad, ktorý naša firma ESPIK vyzbiera, končí v bioplynových staniciach, kde sa...

Ako zostaviť funkčné verejné obstarávanie

Často sa stretávame s tým, že vyhlásiť správne a funkčné verejné obstarávanie, resp. tender je pre viacerých problém kvôli častým zmenám v zákone, vyhláškam, nepresným či nedostatočným informáciám a podobne.    Ako na to a na čo si dať pozor?   1. Možnosti    Dôležité je mať jasnú predstavu o tom,...

Lapače tukov

Lapače tukov sú v dnešnej dobe už neodmysliteľnou súčasťou každého stravovacieho zariadenia. Vďaka ním sa zachytávajú smesi tukov a olejových nečistôt, ktoré by inak skončili v kanalizácií a malo to celý rad negativných dôsledkov. Lapače tukov, inak nazývané aj ˮlapol“, sú podľa platnej legislatívy neodmysliteľnou súčasťou každého stravovacieho zariadenia. Využívajú...

Ochrana súkromia

Pre lepší online zážitok používame súbory “cookies”. Vďaka ním presnejšie analyzujeme návštevnosť a prispôsobujeme používateľské nastavenia. Súhlasíte so spracovaním súvisiacich osobných údajov?

Vlastné nastavenie cookies